Röda rummet på Marx 22

Panelsamtal med Søren Mau – Det tysta tvångets historia och teori
29/10 kl 16-17.30 Palmesalen

Filosofen och forskaren Søren Mau presenterar sin kommande bok Mute Compulsion: A Marxist ThDeory of the Economic Power of Capital, som publiceras av bokförlaget Verso hösten 2022. Boken bidrar med en ny teori om ekonomisk makt genom att fokusera på de abstrakta och opersonliga uttrycken för makt som är unika för kapitalismen. Mau, vars arbete presenterades i förra numret av Röda rummet, (1–2022), är redaktionsmedlem i tidskriften Historical Materialism samt styrelsemedlem i Selskab for marxistiske studier (SMS).
Panelsamtalet modereras av Röda rummets Evelina Johansson Wilén och i panelen ingår Carl Wilén, Carl Cassegård och Lotte Schack. Samtalet hålls på engelska.

Hela konferensprogrammet

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.